Marcel Ravensbergen

"Elke keer dat ik een vraag heb, kan ik terugvallen op de kennis en ervaring van mijn collega’s. Daar zit ongelooflijk veel bereidheid om elkaar te helpen."

Who is IT?

Ik ben Marcel Ravensbergen, 49 jaar en sinds september 2019 werkzaam als Solution Architect bij Bloemert.

What did IT?

Ik moet me thuisvoelen bij een organisatie. Het is niet eenrichtingsverkeer, maar een wisselwerking. De persoonlijke aanpak en weten dat je werkgever zoekt naar de goede opdrachten. Opdrachten waarin je daadwerkelijk iets kunt bijdragen, maar ook waar je zelf dingen leert. Zowel voorafgaande aan de opdracht als tijdens het proces is er veel aandacht vanuit Bloemert over hoe het gaat. Bovendien kun je zelf sturen en keuzes maken in de opdrachten. Deze aanpak zocht ik na mijn vorige werkgever waar ik al van alles deed; van programmeur tot databasebeheerder en software architect.

En hoe gaat het in de praktijk? 

Ik ben nu met mijn eerste opdracht voor Bloemert bezig bij LeasePlan op het gebied van Auth0 Identity Management. Het begin was hectisch. Het kleine team waar ik zou beginnen, was uitgevlogen. De eerste weken was ik dus een one-man team en heb ik verschillende rollen vervuld, zowel product owner, ontwikkelaar als solution architect. Dat past me wel als allrounder, het aanbrengen van de structuur in een complexe omgeving. Ik werk graag vanuit een helicopterview en ben vooral een allrounder. Ik houd van de afwisseling en vind het mooi om met een team iets te bereiken. Daarbij spring ik ook in als dat nodig is.

Where will IT go?

Bloemert is een dynamisch bedrijf. Het kijkt goed naar de ontwikkelingen en innovaties en naar waar kansen in de markt liggen. Maar het is ook een bedrijf dat zich steeds kritisch afvraagt of de kans wel bij het bedrijf past. Daarbij is de organisatie sterk in de persoonlijke aanpak. Dat werkt voor mij en voor veel anderen. Elke keer dat ik een vraag heb, kan ik terugvallen op de kennis en ervaring van mijn collega’s. Daar zit ongelooflijk veel bereidheid om elkaar te helpen. Klanten profiteren daar uiteindelijk ook weer van. Ik zou het, zeker omdat ik op externe opdrachten zit, heel waardevol vinden om nauw betrokken te blijven door kennissessies en teamactiviteiten. Dat past bij Bloemert.

Wat past er verder bij jou? 

Ik mag graag op de racefiets wat kilometers rijden, maar doe dat nog veel te weinig. In september ga ik met vrienden de Mont Ventoux weer eens oprijden. Daarnaast sleutel ik graag aan mijn fietsen. Er staan acht fietsen in de schuur, dus altijd wel iets te doen. Daarnaast maak ik foto’s voor lokale sportevenementen zoals de Triatlon Noordoostpolder en de Fish Patato Run. En met mijn twee jongens ga ik regelmatig naar voetbalwedstrijden.

Waar raakt je werk je passie? 

Als fotograaf probeer je het grotere geheel te vangen. Maar foto’s moeten ook scherp zijn, met oog voor detail. Dat is ook iets wat ik mijn werk probeer te doen. Hoe past iets kleins in het groter geheel, in de toekomst van het bedrijf? En welke details zijn nu al belangrijk? Welke details moeten scherp zijn? Die zienswijze pas ik in beide toe. Ik volg de IT-ontwikkelingen vanuit interesse. Aan de andere kant moet je dagelijkse werk ook plezier geven, dat is mijn belangrijkste drijfveer. Ik maak niet veel plannen, vind het belangrijk dat het zowel thuis als op het werk gewoon goed loopt.

  • Dream IT
  • Dare IT
  • Do IT
experience region teamviewer it-software-solutions it-managed-services it-staffing instagram linkedin