Henrian van Wendel

"Bloemert is hard aan het groeien. Dat is mooi om deel vanuit te maken. Ik denk dat we ook in de toekomst grote stappen kunnen blijven maken."

Who is IT? 
Ik ben Henrian van Wendel, 22 jaar en na mijn stage in 2018 gestart als Systeem- en Netwerkbeheerder bij Bloemert. 

What did IT?
In eerste instantie was ik natuurlijk op zoek naar een stageplek waar ik veel kon leren en mijzelf kon ontwikkelen. Na de stage was ik klaar met mijn opleiding en mocht ik direct aan de slag. Bloemert zag potentie in mij en de vraag om in dienst te komen was vanuit mij ook snel beantwoord met een ‘ja’!

Waarom zo’n snelle ‘ja’? 
Naast dat het werk inhoudelijk erg interessant is hebben we een superleuk team en weten wat we aan elkaar hebben. Dat is heel waardevol voor een prettige werkplek. Vrijdagmiddag hebben we altijd een gezellige borrel. Ook zijn er speciale Techavonden waarin gastsprekers komen om ontwikkelingen en innovaties uit te leggen of voor te stellen.

Wat waren je doelen toen je startte? En wat zijn ze nu? 
Tijdens mijn stage was ik 40 uur per week werkzaam op de supportafdeling. Voor de complexere onderdelen en vraagstukken kon ik altijd terecht bij één van mij collega’s. Mijn doel was toen om door te groeien en ook buiten de deur bij de klant op locatie werkzaamheden uit te gaan voeren. Na 1,5 jaar ben ik nu de helft van de week supportmedewerker en de andere helft bezig buiten de deur of intern met kleine projecten. Binnen de taken die ik nu uitvoer kan ik nog voldoende groeien. Ik wil mezelf steeds blijven ontwikkelen.  

Welk project staat je het meeste bij en aan welke werk je nu?

De migratie van Vitters Shipyard was het eerste grote project waar ik aan heb meegeholpen. Dat was een interessante ervaring. Dan pas zie je wat er allemaal komt kijken bij een complexe IT-omgeving.

In verband met een overname bij een grote opdrachtgever ligt de focus op dit moment op de supportafdeling. Wanneer we de IT opnieuw hebben ingericht en medewerkers goed zijn geïnstrueerd zal dit weer afnemen.

Hoe zie jij de organisatie Bloemert? 
Bloemert IT Beheer zet een krachtig en betrouwbaar dienstenpakket neer. Dit krijgen wij regelmatig terug van de klanten. Het is natuurlijk niet niks om een IT-partner te omarmen die op alle plekken binnenkomt in de organisatie. Denk alleen maar aan de privacy. Wij doen dat blijkbaar goed. Bloemert is dan ook hard aan het groeien. Dat is mooi om deel vanuit te maken. Ik denk dat we ook in de toekomst grote stappen kunnen blijven maken. Er zijn vreemd genoeg nog steeds bedrijven die geen systeembeheerder hebben.

Genoeg over het werk. Waar besteed jij je vrije tijd aan? 

In mijn vrije tijd vindt ik het leuk om voor andere mensen, familie of vrienden problemen op te lossen qua ICT. Op dit moment ben ik echter bezig met ons huis, dat zijn we aan het opknappen. Daarin zitten al heel wat vrije avondjes en zaterdagen. De laptop staat sowieso niet vaak aan thuis, dat is voor overdag. Maar de telefoon en mijn smartwatch gebruik ik wel regelmatig. Het is niet alleen IT wat me bezighoudt.

  • Dream IT
  • Dare IT
  • Do IT
experience region teamviewer it-software-solutions it-managed-services it-staffing instagram linkedin