Internet of Things

Het aantal apparaten dat op internet wordt aangesloten groeit met de dag. Deze apparaten verzamelen en verzenden gegevens voor big data analyse. Apparaten worden hiermee steeds slimmer. En het mooie is dat er oneindig toepassingen mogelijk zijn. Bloemert heeft ervaring met meerdere apparaten die in staat zijn om gegevens te verzamelen en naar het internet te sturen.

Het project
In dit project draait het om containers. Dit kunnen puincontainers zijn die op een bouw geplaatst worden, maar ook afvalcontainers van de gemeente. Bloemert heeft een product ontwikkeld dat de exacte locatie van de container kan monitoren middels GPS. Hiermee wordt voorkomen dat een container te lang op een bouw blijft staan of dat een container spoorloos is na diefstal. Naast het meten van de exacte locatie, kan het product ook uitgebreid worden om de temperatuur te meten of de druk (zit de container vol).

De ontwikkeling
Voor dit product hebben we zowel de software als de hardware ontwikkeld. De hardware is een unit die op een container geplaatst wordt en zelfstandig kan communiceren met software in de cloud. In de unit kunnen verschillende sensoren zitten, die ieder zorgen voor het meten van verschillende data. De unit is volledig zelfvoorzienend, beschikt over een eigen stroomvoorziening. Op z’n tijd moet de unit opgeladen worden, maar hij geeft tijdig een melding wanneer de batterij bijna leeg is. De unit is slechts 8 x 4 x 2 cm, waarmee hij niet alleen op containers maar op willekeurig ieder object geplaatst kan worden.

De verzamelde data wordt verzonden via het internet en opgeslagen in een centrale database in de cloud. Hier draait een webapplicatie waarin de gebruiker de containers kan monitoren. Door slimme algoritmes en op basis van historie kunnen wij in deze applicatie bijvoorbeeld voorspellen wanneer een container vol is.

Het gebruik van deze unit hoeft zich niet te beperken tot alleen containers. Er zijn legio meer toepassingen mogelijk. Door de lage kostprijs van onze unit is het voor heel veel objecten interessant om te monitoren en te volgen.

Projectvorm:
In dit project is Bloemert haar eigen opdrachtgever. Door de vele mogelijkheden die wij hiermee zien, ontwikkelden we deze hard- en software al voordat er een concrete klantvraag lag.

Gebruikte technieken:

  • C#
  • C++
  • WPF
  • MVC
  • Webservices
  • SQL server
  • GPS

Bekijk nu de nieuwste projecten

Koppeling tussen Dynamics, CRM, LogicTrade en Magento

Eigen Message Queue ontwikkeld
Deze opdrachtgever heeft ons gevraagd een koppeling te maken tussen Microsoft CRM, Microsoft Dynamics, LogicTrade en een Magento webshop.

Lees verder >

Industriële robot
gekoppeld met software in de cloud

Industriële robot
Dit betreft een project voor een internationale klant (VS, Texas) die zelf wereldwijd zijn projecten verkoopt. Het product dat deze klant verkoopt is een robot met daarbij management en beheersoftware.

Lees verder >

Barcodescanning in productieomgeving

Onze opdrachtgever is een productiebedrijf dat op een eenvoudige manier wil kunnen monitoren in welk stadium van de productie een bepaald product zich bevindt.

Lees verder >