Industriële robot gekoppeld met software in de cloud

Industriële robot

Dit betreft een project voor een internationale klant (VS, Texas) die zelf wereldwijd zijn projecten verkoopt. Het product dat deze klant verkoopt is een robot met daarbij management en beheersoftware. Bloemert heeft de opdracht gekregen om volledig nieuwe software te ontwikkelen voor zowel het aansturen van de robot als de volledige management- en beheersoftware voor de robot. Eén van de eisen was dat de software in de cloud moest draaien.

Zelflerende robot
De robot is uitgerust met een 3D-camera. Met Vision techniek vertalen we het beeld naar coördinaten. De robot weet zo naar welke positie hij moet bewegen. Doordat de robot zelflerend is, herkent hij verschillende objecten en weet naar welke positie hij alvast moet bewegen. Dit is een enorme winst in de snelheid van productie.

Meerdere robots
In één bedrijfsomgeving kunnen meerdere robots draaien. Per bedrijfsomgeving worden de robots door één pc aangestuurd. Deze staat weer in verbinding met de buitenwereld, zodat alle gegevens in de cloud worden opgeslagen. Dit heeft als voordeel dat bijvoorbeeld onderhoud preventief opgepakt kan worden, omdat de servicemonteur de data kan monitoren. Er is een preventief onderhoudsalgoritme ontwikkeld waarbij op basis van het gebruik van de robot het onderhoud wordt voorspeld. Een ander voordeel is dat de fabrikant middels big data analyse zijn product kan verbeteren.

Database
Om een uptime van 24/7 te garanderen kan er niet alleen maar vertrouwd worden op een database in de cloud. De betrouwbaarheid van internetverbindingen is niet overal ter wereld gegarandeerd. We hebben daarom gekozen voor een lokale database die opslag biedt om langere periodes offline te werken, waarbij de data wordt gesynchroniseerd naar de cloud database wanneer deze weer bereikbaar is. Voor de cloud database maken we gebruik van de Microsoft Azure oplossing welke redundant is uitgevoerd met servers in o.a. Europa en de VS.

Projectvorm:
Bloemert was bij dit project verantwoordelijk voor het gehele traject. Van de architectuur tot en met de oplevering bij testklanten. Dit project heeft een aantal jaren gelopen en op de piekperiodes bestond het team uit 13 mensen (waaronder een projectleider, architect, .Net en C++ developers).

Gebruikte technieken:

  • C++
  • C#
  • PLC
  • 3D Vision
  • MVC
  • WPF
  • SQL server
  • Azure

Bekijk nu de nieuwste projecten

Koppeling tussen Dynamics, CRM, LogicTrade en Magento

Eigen Message Queue ontwikkeld
Deze opdrachtgever heeft ons gevraagd een koppeling te maken tussen Microsoft CRM, Microsoft Dynamics, LogicTrade en een Magento webshop.

Lees verder >

Internet
of Things

Het aantal apparaten dat op internet wordt aangesloten groeit met de dag. Deze apparaten verzamelen en verzenden gegevens voor big data analyse.

Lees verder >

Barcodescanning in productieomgeving

Onze opdrachtgever is een productiebedrijf dat op een eenvoudige manier wil kunnen monitoren in welk stadium van de productie een bepaald product zich bevindt.

Lees verder >