Barcodescanning in productieomgeving

Productiebedrijf optimaal informeren

Onze opdrachtgever is een productiebedrijf dat op een eenvoudige manier wil kunnen monitoren in welk stadium van de productie een bepaald product zich bevindt. De opdrachtgever is een klantordergestuurde organisatie en kan hiermee zijn klanten optimaal informeren en bovendien exact bewaken of de afgesproken leverweek gehaald gaat worden.

PDA’s en touchscreen schermen
We hebben gekozen om te gaan werken met PDA’s en touchscreen schermen in de productieomgeving. Bloemert heeft gezorgd voor een dekkend WIFI netwerk t.b.v. de PDA’s en heeft in samenspraak met de klant op een aantal strategische plaatsen touchscreens geplaatst.

Hoe de oplossing werkt
Met de oplossing die wij hebben ontwikkeld, moeten productiemedewerkers een product scannen op het moment dat ze starten met de handeling die ze moeten uitvoeren. Op het moment deze ene handeling gereed is, moet het product weer gescand worden. Door te kiezen voor 2 verplichte scanmomenten weet de applicatie hoelang de medewerker bezig geweest is met de handeling op dit product. Dit is met name interessant voor de nacalculatie. In de back office kunnen de medewerkers op kantoor inzien wat de statussen zijn. De klant zelf kan het productieproces volgen middels een klantenportaal.

Een belangrijke factor waar we rekening mee moesten houden, was dat ieder halffabricaat verschillende handelingen doorstaan moet voordat het een gereed product is. Bepaalde producten zijn al gereed na 3 handelingen, terwijl een ander halffabricaat pas een gereed product is na 10 handelingen.

De touchscreenschermen hebben we ingezet voor de momenten dat bepaalde producten of handelingen niet middels barcodescanning op de PDA kunnen worden afgehandeld. In dat geval kan de medewerker op een touchscreen het product gereed melden.

Gebruikte technieken:

  • C#
  • SQL server
  • WIFI
  • PDA

Bekijk nu de nieuwste projecten

Koppeling tussen Dynamics, CRM, LogicTrade en Magento

Eigen Message Queue ontwikkeld
Deze opdrachtgever heeft ons gevraagd een koppeling te maken tussen Microsoft CRM, Microsoft Dynamics, LogicTrade en een Magento webshop.

Lees verder >

Industriële robot
gekoppeld met software in de cloud

Industriële robot
Dit betreft een project voor een internationale klant (VS, Texas) die zelf wereldwijd zijn projecten verkoopt. Het product dat deze klant verkoopt is een robot met daarbij management en beheersoftware.

Lees verder >

Internet
of Things

Het aantal apparaten dat op internet wordt aangesloten groeit met de dag. Deze apparaten verzamelen en verzenden gegevens voor big data analyse.

Lees verder >