Midlance: Freelancen met een vaste baan

Wil je meer verdienen en ben je daarbij bereidt tot het aangaan van gedeeld ondernemerschap, dan bieden wij een dienstverband op basis van onze Midlance verloningsstructuur.

Wat is midlance?

Kort gezegd is midlancen werken als freelancer met de zekerheid van een vaste baan. De gulden middenweg waarbij het ondernemerschap van freelance gecombineerd wordt met de zekerheid van een standaard dienstverband.

Bij een midlance dienstverband ontvang je een vast basis maandsalaris met daar bovenop een toeslag voor ieder gewerkt uur. Werk je meer uren, dan ontvang je een hoger inkomen. Is er tijdelijk geen werk, dan ontvang je over de betreffende periode alleen het vaste basis maandsalaris.

Waarom midlancen?

Als midlance medewerker doe jij waar je goed in bent: werken als IT’er. Daarnaast geniet je van de voordelen die een freelancer ook heeft. Het bijkomende werk dat een freelancer ook verplicht is te doen (acquisitie plegen, factureren, Btw-aangifte, e.d.), daar heb je niet mee te maken.
Vind je het werk wat je doet ontzettend leuk, maar heb je niets met alle bijkomende verantwoordelijkheden van een freelancer, dan is midlancen mogelijk iets voor jou.

Voordelen van midlance

Een midlance contract kan heel aantrekkelijk zijn als je graag meer vrijheid wilt ervaren, maar geen zorgen wilt hebben over je werk. Je kunt een totale focus houden op je IT-werk en alle bijkomende administratieve zaken worden voor je geregeld.

De voordelen van een midlance contract:

 • Vrijheid: je bepaalt zelf welke opdrachten je doet
 • Geen administratieve rompslomp
 • Gegarandeerd maandelijks vast salaris
 • Geen risico

De extra’s voor midlance medewerker bij Bloemert:

 • Als collega van Bloemert nodigen we je uit voor al onze tech en social events
 • Maandelijkse vergoeding voor opleiding, hardware en software
 • Wél gedeeltelijk pensioensopbouw
 • Reiskostenvergoeding of NS Business Card
 • Loondoorbetaling bij ziekte

De extra’s van Bloemert

Bij Bloemert vinden we het belangrijk dat ieder dienstverband gebaseerd is op onderling vertrouwen en een constructieve samenwerking.

We stipten ze hierboven al even aan: de extra’s van Bloemert.

Als midlance medewerker bij Bloemert vinden wij het top wanneer je zelf een opdracht aandraagt of opzoekt en mee onderhandeld in het uurtarief. Vind jij de opdracht die jou op het lijf geschreven is, dan gaan wij graag voor jou of samen met jou in gesprek met de klant over de opdracht. Uiteraard zoeken wij op basis van jou wensen en ambities ook actief voor je mee naar een nieuwe opdracht.

Omdat bij Bloemert veel software developer en architecten werkzaam zijn, is er intern heel veel kennis beschikbaar. Met enige regelmaat worden er tech en social events georganiseerd, waar we je graag verwelkomen. Kennis delen met elkaar vinden we belangrijk.

Vanuit Bloemert ontvang je een netto vergoeding per maand welke je zelf vrij mag besteden aan vakliteratuur en opleidingskosten. Wij ondersteunen je bij je opleiding- en persoonlijke ontwikkelingskeuzes, geven advies en denken actief mee in het behalen van je leerdoelen.

Bij een regulier midlance contract is niet altijd pensioensopbouw opgenomen. Bij Bloemert bouw je wél pensioen op over je basissalaris en verzekeren we tevens een partner- en wezenpensioen.

Tegenover je gemaakte kilometers staat een reiskostenvergoeding of wij schaffen voor jou een NS Business Card aan.

Jouw volledige inkomen (incl. toeslag), hebben wij verzekerd voor het geval je langdurig ziek wordt.

Zijn er alleen maar voordelen of zijn er ook nog addertjes onder het gras?

Een midlance overeenkomst is een super interessante constructie en heeft dus veel voordelen. Meer verdienen dan bij een reguliere arbeidsovereenkomst en niet de administratieve rompslomp die een freelancer heeft. Maar eerlijk is eerlijk: voor niets gaat de zon op!

Als je ervoor kiest om als midlance medewerker te starten zul je enkele zaken (eenmalig) goed moeten regelen die voorheen automatisch door de werkgever waren geregeld.

Je pensioensopbouw is door de midlance constructie lager dan wanneer je bij ons zou werken binnen een regulier dienstverband. Bepaal voor jezelf of dit voldoende is. Zo niet, dan moet je zelf bepalen hoe je de rest van je pensioen wilt opbouwen.

Je ontvangt geen leaseauto van de zaak. Wel onkosten voor de kilometers die je maakt of een NS Business Card.

Financieel is dat zeker geen achteruitgang (je verdiend namelijk maandelijks meer). Je moet er wel rekening mee houden natuurlijk!

Het is bij Bloemert nog niet voorgekomen, maar wanneer er tijdelijk geen opdracht beschikbaar is val je terug naar je basissalaris. We verwachten dat je in deze tijd actief aan de slag gaat met opleiding en actief meezoekt naar een nieuwe opdracht. Wanneer een nieuwe opdracht start, is het niet zo dat Bloemert nog iets van je tegoed heeft. Bij iedere opdracht starten we met een schone lei…

Midlance iets voor jou?

Wil je eens van gedachten willen met Bloemert over een midlance overeenkomst? Neem contact op met onze HR Manager Jolanda: hr@bloemert.com

Meer actueel

October '21 must reads for developers (and architects)

October '21 must reads for developers (and architects)

Afgelopen maand verschenen er weer interessante artikelen over ons vakgebied. Jarno Nijboer (Fullstack C# Developer) raadt de volgende vier artikelen aan om te lezen.

Lees meer
Voordelen van werken op externe projecten

Voordelen van werken op externe projecten

Bij Bloemert werken onze .NET Developers en Architecten zowel op interne als externe projecten. Wat is het voordeel voor jou als developer om op externe projecten te werken? We nemen in dit artikel graag mee in de redenen die onze medewerkers benoemen.

Lees meer
Zes redenen om voor Bloemert als werkgever te kiezen!

Zes redenen om voor Bloemert als werkgever te kiezen!

Als software ontwikkelaar kun je bijna overal aan de slag. Bloemert is een no-nonsense softwarehuis waar we met een mooi team van professionals werken. We geven je zes redenen om eens na te denken over een dienstverband bij Bloemert.

Lees meer
 • Dream IT
 • Dare IT
 • Do IT
experience region teamviewer it-software-solutions it-managed-services it-staffing instagram linkedin