Greenfield en Brownfield projecten

De termen greenfield en brownfield komen in de IT vaak voor. We leggen je graag uit wat het verschil is.

Greenfield & Brownfield

Greenfield is een compleet nieuw project. Alles is nog ‘fris groen’ en alles is ligt nog open. Bij een brownfield project heb je te maken met een bestaand project waar verder aan gewerkt moet worden.

De uitdagingen van Greenfield

Als software architect ben jij degene die bij een greenfield alle technische keuzes maakt. Welke architectuur, platform en technologieën gaan er inzetten worden voor het project. Als developer werk je de plannen uit die de software architect ontwikkelt heeft. Je staat dus aan de basis van iets heel nieuws. Dat is ontzettend leerzaam en uitdagend!

De uitdagingen van Brownfield

Er is al een software architect bezig geweest met het maken van de technische keuzes. En developers zijn al gestart met de ontwikkeling. Maar het is nog niet af! Jij mag jouw skills in gaan zetten om het project verder te brengen. Klinkt als gewoon verder gaan op een ingeslagen weg, maar zo eenvoudig is het vaak niet. Waarom is een project nog niet af? Blijkt het allemaal toch lastiger te zijn dan verwacht? Past de gekozen techniek toch niet zo goed bij het gewenste eindresultaat? Of moet er een doorontwikkeling komen die lastig te realiseren is? Je weet niet wat je van tevoren tegenkomt, maar een brownfield project succesvol afronden geeft een enorme kick!

De projecten bij Bloemert

Bij Bloemert staan we open voor greenfield en brownfield projecten. Onze medewerkers houden van een uitdaging en die is bij beide te vinden. Bij beide type projecten moeten er deels andere skills worden ingezet. Bij Greenfield projecten moet je van tevoren goed denken over de eerste beslissende keuzes die je maakt. Bij brownfield wordt je probleemoplossend vermogen nog wel eens aangeboord. Beide super interessant en leerzaam. Graag gaan we met jou het gesprek aan over het type project dat jij gaat uitvoeren!

Meer actueel

October '21 must reads for developers (and architects)

October '21 must reads for developers (and architects)

Afgelopen maand verschenen er weer interessante artikelen over ons vakgebied. Jarno Nijboer (Fullstack C# Developer) raadt de volgende vier artikelen aan om te lezen.

Lees meer
Voordelen van werken op externe projecten

Voordelen van werken op externe projecten

Bij Bloemert werken onze .NET Developers en Architecten zowel op interne als externe projecten. Wat is het voordeel voor jou als developer om op externe projecten te werken? We nemen in dit artikel graag mee in de redenen die onze medewerkers benoemen.

Lees meer
Zes redenen om voor Bloemert als werkgever te kiezen!

Zes redenen om voor Bloemert als werkgever te kiezen!

Als software ontwikkelaar kun je bijna overal aan de slag. Bloemert is een no-nonsense softwarehuis waar we met een mooi team van professionals werken. We geven je zes redenen om eens na te denken over een dienstverband bij Bloemert.

Lees meer
  • Dream IT
  • Dare IT
  • Do IT
experience region teamviewer it-software-solutions it-managed-services it-staffing instagram linkedin