Een firewall =

onmisbaar, maar wat is het eigenlijk?

Een professioneel netwerk kan niet zonder een firewall. U heeft de term vast wel eens voorbij horen komen. Maar wat is het nu eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk?

Een firewall is simpel gezegd een onzichtbare muur tussen een computer en de buitenwereld. De deur in de muur gaat alleen open voor betrouwbaar verkeer. Onbetrouwbaar of gevaarlijk verkeer? Dan blijft de deur naar uw computer dicht.

Uw bedrijfsnetwerk zorgt ervoor dat meerdere computers aan elkaar verbonden zijn. Al deze computers staan in verbinding met het internet. Daarmee heeft uw bedrijfsnetwerk een opening naar de buitenwereld. Hackers, computervirussen, spyware, spam en andere attacks kunnen via deze ingang uw netwerk bereiken. Een firewall is daarom onmisbaar om uw bedrijfsnetwerk te beschermen.

Er zijn verschillende soorten firewalls. Welke firewall voor u het meest geschikt is, hangt af van de gewenste mate van beveiliging en uw huidige situatie. Steeds vaker kiezen we voor een managed firewall. Dit is een Firewall waarmee we uw netwerk goed kunnen beveiligen. We passen interne filters toe, waardoor we bepaalde sites en content kunnen blokkeren, om hackers en virussen te voorkomen. Daarnaast kunnen we deze Firewall volledig op afstand beheren. Onderhoud en updates kunnen we gecontroleerd uitvoeren vanuit ons kantoor. Dit is een enorme besparing op tijd en natuurlijk op de onderhoudskosten.

Een firewall zit standaard in al onze IT-pakketten; omdat wij vinden dat een firewall niet mag ontbreken bij de beveiliging van uw netwerk! Al vanaf 9,95 per maand.